Ribeye-rollade met gevulde flensjes en kalfsjus

Hier kun je eventueel een introductietekst plaatsen. Hier kun je eventueel een introductietekst plaatsen. Hier kun je eventueel een introductietekst plaatsen. Hier kun je eventueel een introductietekst plaatsen. Hier kun je eventueel een introductietekst plaatsen. Hier kun je eventueel een introductietekst plaatsen.

Ingredi├źnten

  • 1 kilo ribeye aan een stuk
  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in plakken
  • Halve eetlepel gemalen venkelzaad
  • 150 g bloem
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 g (verse) basilicumpesto
  • 75 g oude kaas (Reypenaer)
  • 95 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 dl kalfsjus
  • 50 g suiker
  • 4 dl melk
  • 3 eieren, losgeklopt
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook en pureer de aardappel en breng de puree op smaak met zout.
  2. Meng in een kom de bloem met kurkuma en het venkelzaad. Maak een kuiltje in de bloem en roer er de melk doorheen. Voeg de eieren en 50 gram gesmolten boter toe en roer dit tot een homogeen geheel. Laat het beslag een half uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven op 140 graden. Snijd de ribeye in de lengte in en klap hem open. Verdeel er de pesto, Reypenaer en pijnboompitten overheen en klap het vlees weer dicht. Bind de ribeye op met keukentouw en bak het vlees rondom bruin in drie eetlepels hete olie in een braadpan. Zet de pan 20-30 minuten in de oven. Haal het vlees eruit als het een kerntemperatuur heeft van 48 graden en leg het op een rooster.
  4. Neem een antiaanbakpan en besmeer deze met olijfolie. Verhit de pan en bak minimaal vier flensjes. Besmeer elk flensje met de puree, rol ze op en snijd ze in stukken.
  5. Smelt 20 gram boter, voeg de suiker toe en laat het mengsel karamelliseren. Blus de saus af met kalfsjus en en roer hem goed door.
  6. Verwarm voor het diner de oven op 50 graden en zet het vlees erin met de gevulde flensjes. Snijd de rollade in plakken, verwarm de saus en maak de borden op.
Menu