koe-wit

Een selectie uit speciaal voor ons geproduceerde varkensvlees-producten:

Varkensvlees

Bij Vermaning Horecaservice kunt u uit een groot en gevarieerd assortiment varkensvlees kiezen. Dit kan variëren van varkensfilet tot bijzondere worstsoorten.

Iberico zwartpoot varken

Dit specifieke varkensras komt alleen voor in Spanje. Het stamt af van het mediterrane wilde zwijn. Het varken is donker van kleur en heeft een fijne bouw. Het wordt gefokt in ‘La Dehesa’ en gebied langs de Portugese grens. Hier groeien onder andere de befaamde kurk- en steeneiken die zorgen voor de ‘bellotta’s (eikels). Met name door deze eikels krijgt het vlees van het Ibérico varken haar specifieke smaak. Een gezond dier eet, naast de in het gebied voorkomende knollen, tussen de 6 en 10 kilo van deze eikels per dag. Wanneer de eikels volop aanwezig zijn kan de Ibérico per dag wel een kilo in gewicht aankomen en spoedig een eindgewicht van tussen de 160 tot 180 kilo halen. Verder is het vlees rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren dat vooral intramusculair (tussen de spiervezels) aanwezig is en ervoor zorgt dat het vlees als het ware smelt in de mond. Voor het mooiste eindresultaat moet het vlees niet door en door gaar gebraden worden. Bijna gaar (a point) is veel lekkerder. Eén van de bekendste producten van het varken is de Pata negra (Ibéricoham) een rauwe ham. (Bron: mijnslager.info)

Nederlands landras

Het huidige varken is een mengelmoesje van verschillende Europese rassen. Met name het Deense varken, het verelde Duitse landvarken en verschillende inlandse rassen als de Limburgse-, Friese- en Zeeuws-Vlaamse varkensrassen lieten hun sporen na. Het varken is vooral ontwikkeld voor een betere bevleesdheid en zwaardere hammen. (Bron: mijnslager.info)

Iberisch Duroc varken

Dit roodkleurige varken komt van oorsprong uit Amerika. Het wordt daar wijd en zijd gefokt. De oorspronkelijke herkomst is niet bekend. Het is een echt vleesras. Het ras is van nature sterk en is een populair om te kruisen. Het Iberisch Duroc varken heeft lange donkere haren en zwarte hoeven. Het Durac varken is een ras dat topkwaliteit vlees voortbrengt. Door de combinatie van de specifieke voeding, de diervriendelijke opfok en het hoge gehalte intramusculair vet is het een echt culinair varken. (Bron: mijnslager.info)

Mangaliςa varken, ook wel Wolvarken genoemd

Het Mangaliςa varken is een typisch Hongaars ras. Het varkensras is ontstaan in 1833, uit een kruising tussen Servische Sumadiavarkens en Szaltonser- en Balkonyervarkens. Oorspronkelijk waren er ook zwarte en wildkleurige Mangaliςa’s, nu bestaan er enkel nog blonde, rode en zwaluwbuik soorten.Het is stevig en uitstekend bestand tegen de felle kou (-30°C) en de grote hitte op de Hongaarse poesta’s. Het hele varken is in de winter bedekt met dik lang wolachtig haar tot op de oren. Alleen de snuit is vrij. Het ras is verwant aan het Spaanse Ibérico ras. De Mangaliςa is resistent tegen diverse ziekten en kent geen stress. De kenmerken zijn het gemoedelijke karakter van het dier dat leeft van natuurlijke voeding op basis van maïs, granen en gras, in een specifieke omgeving zoals de uitgebreide Hongaarse steppes. Als het varken slachtrijp is bedraagt het gewicht circa 150 kg en is dan bijna dubbel zo zwaar als de meeste Nederlandse varkens. Het vlees is daardoor rijk dooradert met vet en heeft een unieke smaak. (Bron: mijnslager.info)

Menu